#1 14-10-2007 19:27

Mitch93Wagner
Registered: 14-10-2007
Posts: 7

CLEO 3 Library (issues and solutions)

i installed CLEO Library for GTA San Andreas but when its installed the game crashes when i try to load a save game or a new game but if i uninstall CLEO Library, by taking out the CLEO.asi file, the game works fine

does anyone know the problem?

Offline

#2 14-10-2007 19:37

Seemann
Registered: 07-08-2006
Posts: 1,883

Re: CLEO 3 Library (issues and solutions)

Download latest version from the site http://cleo.sannybuilder.com and copy it to the game root directory. Do not forget to delete all files from the "San Andreas\CLEO\cleo_saves" folder.

Last edited by Seemann (14-10-2007 19:45)

Offline

#3 15-10-2007 00:50

Mitch93Wagner
Registered: 14-10-2007
Posts: 7

Re: CLEO 3 Library (issues and solutions)

i made a fresh install for San Andreas so if someone can walk me through this to install everything right i would appreciate it

Offline

#4 15-10-2007 11:00

Seemann
Registered: 07-08-2006
Posts: 1,883

Re: CLEO 3 Library (issues and solutions)

Download this archive, unrar it to the game directory (confirm files replacing if Winrar ask). You should get three files: cleo.asi, vorbisFile.dll, vorbisHooked.dll in the directory where your San Andreas installataion is. Then get any CLEO script (a file with extension .cs; you can find them at the CLEO\examples folder), and put this file to SA_dir\CLEO\ folder. Run the game and enjoy the script.

Say, you have installed SA at "D:\SA" folder. Then you must have:

D:\SA\cleo.asi (newest version)
D:\SA\vorbisFile.dll
D:\SA\vorbisHooked.dll
D:\SA\CLEO\*.cs (any scripts or plugins there)

D:\SA\CLEO\cleo_saves\ - the CLEO saves will be created there, when you save the game.

And what version of the game do you have, btw?

Offline

#5 16-10-2007 01:39

Mitch93Wagner
Registered: 14-10-2007
Posts: 7

Re: CLEO 3 Library (issues and solutions)

i have 1.00

Offline

#6 16-10-2007 01:47

Mitch93Wagner
Registered: 14-10-2007
Posts: 7

Re: CLEO 3 Library (issues and solutions)

wait you dont understand cleo.asi makes my game crash

Offline

#7 16-10-2007 11:22

Seemann
Registered: 07-08-2006
Posts: 1,883

Re: CLEO 3 Library (issues and solutions)

Please, don't double post. There's the EDIT button.

If you've unpacked the archive correctly, there should be the CLEO folder. If not, create it manually and put scripts there.
If you did everything right, but the game crashes anyway, it's probably because your game version is not supported.
What size in bytes your gta_sa.exe is of? And is it US version of the game?

Offline

#8 17-10-2007 01:41

Mitch93Wagner
Registered: 14-10-2007
Posts: 7

Re: CLEO 3 Library (issues and solutions)

i dont know if its US version, i got the game from a friend

ok im gonna try to go through what i did to try to install this

i installed gta sa

i installed Sanny Builder

along with CLEO Library that comes with Sanny Builder, so that automatically puts a cleo folder and a CLEO.asi file in my main san andreas directory

i put a mod in my cleo folder

start the game

the game crashes

but if i take out cleo.asi cleo library gets uninstalled

and gta works

but the mod doesnt

Last edited by Mitch93Wagner (17-10-2007 04:45)

Offline

#9 20-10-2007 14:27

Seemann
Registered: 07-08-2006
Posts: 1,883

Re: CLEO 3 Library (issues and solutions)

i dont know if its US version, i got the game from a friend

how much languages you have at the Language menu?

along with CLEO Library that comes with Sanny Builder

have you tried to download latest version of the cleo.asi from cleo.sannybuilder.com?

Offline

#10 20-10-2007 22:34

Mitch93Wagner
Registered: 14-10-2007
Posts: 7

Re: CLEO 3 Library (issues and solutions)

how much languages you have at the Language menu?

it has spanish and english

AND YES I DOWNLOADED THE LATEST CLEO i think

F**K IM SO CONFUSED!

sorry about above, i was really pissed off

Last edited by Mitch93Wagner (21-10-2007 06:50)

Offline

#11 21-10-2007 07:16

Seemann
Registered: 07-08-2006
Posts: 1,883

Re: CLEO 3 Library (issues and solutions)

OK, you have the US version then. As it's the version of the game (1.00 US) with which this library MUST work correctly, so I don't know the reason why it doesn't. Happens.

[You must login to view hidden text.]

Last edited by Seemann (21-10-2007 13:56)

Offline

#12 21-10-2007 21:34

Mitch93Wagner
Registered: 14-10-2007
Posts: 7

Re: CLEO 3 Library (issues and solutions)

YES! IT WORKS! THANKS ALOT SEEMANN!

Offline

#13 05-12-2007 23:59

ZAZ
Registered: 05-12-2007
Posts: 54

Re: CLEO 3 Library (issues and solutions)

Hi Seemann,

Cleo wont work on my game
Maybe can help ?

I have GTA SA V1 EU/ running HOODLUM-Exe(all in one EU)

CLEO 3 supports SA of both versions 1.0 and 1.01. It was tested with the US 1.0 and EUR 1.01 versions

To what does this refer to ?
The DVD-Installation or only the Exe ?
I can play SA-MP, have blood, money pickups from killed people, GF_sex-features
GTASA-directory_txt
I tested your carrec.cs without success
and tested my own script: Pjob_1.cswithout success

Pjob_1 script REL

I have just installed the newest sannybuilder, cloe3 was installed actually by this.

--------------------
edit
Ok, I have just installed GTA: San Andreas v1.01 [EURO] No-CD/Fixed EXE
also no succsess
Please dont say i need to install the 1.01patch

--------------------
edit
f*ck off, have german version, installed 1.01patch, no succsess
then installed dev-sa11-Exe, no succsess sad

Last edited by ZAZ (06-12-2007 03:15)

Offline

#14 06-12-2007 03:28

Midnightz
From: U.S.
Registered: 26-08-2007
Posts: 39
Website

Re: CLEO 3 Library (issues and solutions)

Eh, try this U.S. version: http://public.sannybuilder.com/gtasa_ex … ompact.rar
(see topic here about it)

Offline

#15 06-12-2007 11:13

Seemann
Registered: 07-08-2006
Posts: 1,883

Re: CLEO 3 Library (issues and solutions)

2ZAZ:
Not working means the game runs but scripts don't work -OR- game crashes?

Could you upload your gta_sa.exe somewhere? I want to test CLEO with it.


[You must login to view hidden text.]

Offline

#16 06-12-2007 21:48

ZAZ
Registered: 05-12-2007
Posts: 54

Re: CLEO 3 Library (issues and solutions)

No crash. Nothing happend.
I´ll send it per email, ok ?

Offline

#17 07-12-2007 10:54

Seemann
Registered: 07-08-2006
Posts: 1,883

Re: CLEO 3 Library (issues and solutions)

Ok, I got it.
Have you tried CLEO with the compact exe?

EDIT:
Damn, I can't even run the game with that exe you send me. It's a non-cracked version, isn't it?

I don't seem to be able to dissasemble this exe, it's a SECUROM protected thing. Probably it's the reason why CLEO doesn't work: the protection system just blocks every memory changes from the outside libraries.

Did you try play&test with cracked german version (if there's any)?

Last edited by Seemann (07-12-2007 16:38)

Offline

#18 07-12-2007 17:30

ZAZ
Registered: 05-12-2007
Posts: 54

Re: CLEO 3 Library (issues and solutions)

Seemann wrote:

Damn, I can't even run the game with that exe you send me. It's a non-cracked version, isn't it?

Yeh I send you the original from DVD
But as I posted I use normaly the HOODLUM-Exe

I have GTA SA V1 EU/ running HOODLUM-Exe(all in one EU)

To what does this refer to ?
The DVD-Installation or only the Exe ?
I can play SA-MP, have blood, money pickups from killed people, GF_sex-features

Ok I have GTA SA V1 GER
And HOODLUM-Exe is downloadable at gamecopyworld:
GTA: San Andreas v1.0 [ALL] No-CD/Fixed EXE
Also no succsess

Did you try play&test with cracked german version (if there's any)?

No, I dont know about a german crack
The HOODLUM-Exe works perfect. Seems to work with all SA versions which have disabled blood.
What I didnt test is
GTA: San Andreas v1.0 [ENGLISH] No-CD/Fixed EXE


Additional tryings:
Installed the 1.01 patch GER (from Rockstar) on original Exe
Also no succsess

Then installed dev-sa11-Exe for V1.01 (patched with 1.01 patch)
downloadable at gamecopyworld:
GTA: San Andreas v1.01 [EURO] No-CD/Fixed EXE
Also no succsess

Again a important question for me:
"CLEO 3 supports SA of both versions 1.0 and 1.01. It was tested with the US 1.0 and EUR 1.01 versions"
What does this requirement refer to ?
To the DVD-Installation or only to the Exe ?


Have you tried CLEO with the compact exe?

No I need a PW to unpack the compact.rar

Offline

#19 07-12-2007 18:02

Seemann
Registered: 07-08-2006
Posts: 1,883

Re: CLEO 3 Library (issues and solutions)

What does this requirement refer to ?
To the DVD-Installation or only to the Exe ?

EXE only. AFAIK, all SA versions only differ in their gta_sa.exe.

No I need a PW to unpack the compact.rar

See post #15

Offline

#20 07-12-2007 18:54

Midnightz
From: U.S.
Registered: 26-08-2007
Posts: 39
Website

Re: CLEO 3 Library (issues and solutions)

Unrelated but as you know, there are differences in the SA v2.0 EXE.  Along with that, are some file changes too.  Specifically, v2.0 is missing files from gta3.img and anim.img.  Any code that calls upon the missing files will crash the game.  Perhaps (like w/above-mentioned) there are other file differences between other versions?  Just a thought...  smile

Offline

#21 07-12-2007 19:28

Seemann
Registered: 07-08-2006
Posts: 1,883

Re: CLEO 3 Library (issues and solutions)

The 1.01 patch only changes the exe (no?). So, mostly v1.0 and 1.01 are same (and regional version should be too, maybe w/out some bloody, nude models, but anyway it doesn't matter for CLEO). Don't know about 2.0 but its changes have to concern the exe mostly (and it's what DOES matter for CLEO).

Offline

#22 07-12-2007 20:43

ZAZ
Registered: 05-12-2007
Posts: 54

Re: CLEO 3 Library (issues and solutions)

Seemann wrote:

The 1.01 patch only changes the exe (no?).

It seems so.
I played now my patched version 1.01 with the HOODLUM-Exe
and could playing GF_sex feature as well. Also blood and money pickups.

What happend by changing Exe (original patched1.01 >> HOODLUM-Exe/or orig of DVD also reversed HOODLUM-Exe/or orig of DVD>>original patched1.01) was,
the controler settings has been reset to default.

I will backup now my game and will try it with Cleo3 stand alone

P.S. whats up with pw for compact.rar ?

Offline

#23 07-12-2007 21:08

Midnightz
From: U.S.
Registered: 26-08-2007
Posts: 39
Website

Re: CLEO 3 Library (issues and solutions)

From a technical standpoint, is there potentially any other file (other than EXE) in the default SA directory that can prevent an asi plug-in from running?

ZAZ: PW... scroll up to post #15

Last edited by Midnightz (07-12-2007 21:11)

Offline

#24 07-12-2007 21:12

Seemann
Registered: 07-08-2006
Posts: 1,883

Re: CLEO 3 Library (issues and solutions)

If it's a cracked version, and CLEO was installed correctly (vorbisfile, vorbishooked are replaced with new dlls) nothing should prohibit ASI loading. Except maybe an antivirus system.

Offline

#25 07-12-2007 21:14

Midnightz
From: U.S.
Registered: 26-08-2007
Posts: 39
Website

Re: CLEO 3 Library (issues and solutions)

How about other DLLs in the root SA folder?

Offline

Board footer

Powered by FluxBB